Akcia -30% na naše vybrané bestsellery✨ Leporelo, Retro fotky, Koláže na plátno, Vyvolanie fotiek a Tlač veľkoformátových fotiek✨ Akcia platí do 16. septembra ⏰

Ako na výber správneho okamihu na jesenné fotenie?

03.10.2023 09:07



 

Jeseň je bezpochyby jedným z najkrajších ročných období pre fotografovanie. So svojimi sýtymi farbami, padajúcim lístím a teplým slnkom ponúka príroda nekonečné možnosti na vytváranie úchvatných snímok. Ako ale nájsť ten správny okamih, ktorý dokonale vystihne magickú atmosféru jesene?

 

Teplé svetlo počas zlatej hodiny

Ak si milovník fotenia, pravdepodobne o "zlatej hodine" nepočuješ prvýkrát. Posledné chvíle pred západom slnka (alebo po východe) ti ponúknu kúzelné svetlo. V jesennom období je toto svetlo obzvlášť ohromujúce, pretože sa mieša s intenzívnymi farbami a vytvára scény, ktoré pripomínajú rozprávkový svet Zlatá hodina poskytuje perfektný kontrast medzi teplými tónmi svetla a chladnejšími odtieňmi jesennej krajiny, čo vytvára snímky, ktoré doslova žiaria.

 

 

Hmlisté rána

Jesenné počasie je často spojené aj s hmlami, čo snímkam dodá tajomný a poetický nádych. Hmlisté rána, kedy sa opar pozvoľna vznáša nad krajinou, vytvára scény dokonalé na vykreslenie jesennej atmosféry. Toto počasie je ideálne na fotenie lesov alebo jazier. Pokiaľ chceš dosiahnuť čo najlepšie výsledky, vytvor kompozíciu s jasným kontrastom medzi hmlovým závojom a objektom v popredí.

 

 

Odraz na vodnej hladine

Ďalším z úchvatných prvkov, ktoré môžeš pri fotení v tomto ročnom období využiť, sú odrazy na vodnej hladine jazier alebo riek. Vzniknutý odraz jesennú krajinu nádherne zvýrazní. Je však dôležité nájsť pokojnú vodnú plochu. Pri fotení sa pokus zachytiť farebné stromy a oblohu odrážajúcu sa na hladine.

 


Jeseň je časom, keď príroda doslova žiari farbami, tak neváhaj a vydaj sa so svojím foťákom za dobrodružstvom! S týmito tipmi vystihneš tie najkúzelnejšie okamihy.