Akcia -30% na naše vybrané bestsellery✨ Leporelo, Retro fotky, Koláže na plátno, Vyvolanie fotiek a Tlač veľkoformátových fotiek✨ Akcia platí do 16. septembra ⏰

Tipy na tehotenské fotenie

28.06.2023 14:02


 

Prirodzene si prajeme zachovať spomienky na dôležité životné okamihy. Bezpochyby k nim patrí aj tehotenstvo as ním spojená radosť z príchodu nového člena rodiny. A aj keď už sú nastávajúci rodičia často netrpezliví a na bábätko sa tešia, zároveň si želajú uchovať emócie spojené s týmto kúzelným obdobím. Práve z toho dôvodu sa často rozhodnú pre tehotenské fotenie. Pokiaľ nad ním premýšľate aj vy, alebo vás s partnerom/kou čoskoro čaká, žmurknite na niekoľko užitočných tipov. Výsledkom budú dokonalé snímky plné nehy.

 

Kedy naplánovať fotenie?

Kedy je najlepšie tehotenské bruško fotiť? To je pravdepodobne úplne najčastejšia otázka, ktorú záujemcovia o tehotenské fotenie fotografom kladú. Tí obvykle odporúčajú 7. mesiac, kedy už je bruško pekne guľaté a veľké, ale žena sa necíti tak unavená, ako tomu môže byť ku koncu tehotenstva. Je to však len všeobecné odporúčanie. Vždy samozrejme záleží na pocitoch nastávajúcej mamičky a predstave o výsledných snímkach.

 

Kde sa bude fotiť?

Hneď po určení termínu fotenia prichádza na rad miesto. Tu záleží len na vašej fantázii, typu fotiek, ktoré sa vám páčia, a dohovore s fotografom. Stávkou na istotu sú ateliérové fotky. Nemusíte byť totiž závislí od počasia ani svetla.

 

 

Pokiaľ máte obavu, že by ste sa v ateliéri s partnerom/kou necítili uvoľnene, s niektorými fotografmi je možné dohovoriťfotenie u vás doma. Môžete teda zvážiť aj tento variant.


S ohľadom na ročné obdobie je možné samozrejme fotiť aj vonku, čo je medzi fotografmi aj samotnými pármi populárne. Obľúbené sú fotky v prírode, so západom slnka alebo s miláčikmi.

 

 

Zapojiť aj rekvizity?

Pokud si přejete focení pojmout originálně, můžete zapojit nejrůznější rekvizity od ultrazvukových fotek, přes roztomilé botičky a kousky oblečení až po hračky a jiné drobné doplňky. Zapojení rekvizit je vždy o vkusu. Zatímco na někoho působí jako rušivé elementy, jiní je na snímcích milují.

 

Ako pózovať?

Počas fotenia je dôležité myslieť na to, aby sa nadchádzajúca mamička (prípadne celý pár) cítil pohodlne a uvoľnene. Stavte na ruky položené na brušku. Pôsobí totiž prirodzene a navyše ešte viac zdôrazní dojem tehotenskej fotografie. Myslite tiež na to, že bruško fotené spredu nemusí vyniknúť. Odporúčame preto mierne natočenie do strany. Kľúčová je v tomto ohľade dôvera vo vybraného fotografa a jeho rady.

Veríme, že s týmito tipmi dopadne tehotenské fotenie presne podľa predstáv. A ak už vymýšľate, čo s hotovými snímkami, mrknite na e-shop! Poriadnu dávku inšpirácie nájdete napríklad v sekcii Narodenia bábätka.