Akcia -30% na naše vybrané bestsellery✨ Leporelo, Retro fotky, Koláže na plátno, Vyvolanie fotiek a Tlač veľkoformátových fotiek✨ Akcia platí do 16. septembra ⏰

Tipy na jarné fotenie

23.03.2023 11:03


 

Inšpiruj sa a premietni jarnú náladu do fotiek


Patríš medzi milovníkov jari? Využi toto farebné ročné obdobie a vytvor si parádne snímky. Nechaj sa inšpirovať, ako jarné fotenie uchopiť. Oslov svojho obľúbeného fotografa či fotografku a pustite sa spoločne do fotenia. Tematika jari sa hodí k rodinnému aj párovému foteniu. Vyskúšať môžeš aj fotenie maznáčikov alebo originálnych portrétov. Výsledné snímky stačí len vyvolať a vystaviť na špeciálne miesto.

 

Kvety v hlavnej úlohe

Práve kvety sú jedným z najčastejších jarných motívov. Pri fotení sa s nimi dá pracovať najrôznejšími spôsobmi. Môžu byť použité na vyzdobenie miesta, kde fotenie prebieha. Skvele fungujú aj keď ich osoby na snímkach držia len tak v ruke. Určite sa ale nemusíš báť s nimi pracovať ešte viac kreatívne! Veľmi originálne pôsobí pozadie z kvetov, alebo dokonca celá kvetinová inštalácia.

        

 

Neboj sa farieb

Jar typicky symbolizujú aj veselé a pastelové farby. Neboj sa ich do fotenia premietnuť. Svoju predstavu ale vopred konzultuj s fotografom. Aby na snímkach fungovali, ich vzájomné kombinovanie je potrebné dôkladne premyslieť. Stále totiž platí pravidlo, že menej je niekedy viac. S farebne ladiacimi prvkami v správnych odtieňoch však budú výsledné snímky atmosféru jari prirodzene vyžarovať.

Vyraz do prírody

Príroda je v tomto období doslova kúzelná. Stačí s fotografom vyraziť na prechádzku a zachytiť prirodzené momenty. Pokiaľ dávate prednosť premyslenejšiemu konceptu, skúste napríklad improvizované pozadie z plachty. Tento typ fotenia je v poslednom čase veľmi obľúbený.

 


 

Zachyť jarné činnosti

Jarnú atmosféru na snímkach môžeš zdôrazniť aj typickými aktivitami, ktoré s jarou súvisia. Pokiaľ sa chceš vyhnúť pozovaniu, alebo snáď dokonca foteniu v ateliéri, toto je riešenie. Aké aktivity teda zachytiť? Čokoľvek, čo ťa baví a robí ti počas jari radosť! Môžeš sa pustiť do sadenia kvetín, práce na záhrade, veľkonočnej výzdoby, pripraviť piknik pre rodinu, upiecť veľkonočný mazanec alebo sa prejsť na bicykli.

Zapózuj so zvieratkami

Tip, ktorý najlepšie funguje pri fotení s tými najmenšími. Práve táto kombinácia predstavuje úplnú roztomilosť. Pokiaľ sa ti tento typ fotenia páči a situácia to aspoň trošku dovoľuje, neváhaj to vyskúšať. Fotenie s králikmi aj malými kuriatkami bude zábava, rovnako ako prezeranie výsledných fotiek.

 

        

Do ktorého štýlu fotenia sa pustíš ty? Veríme, že dnešný článok ti priniesol ďalšiu inšpiráciu zo sveta fotenia, ktorú využiješ. Pochváľ sa nám na sociálnych sieťach a označ náš profil @laab_sk pri svojich jarných fotkách.